Anti-cyclisch ondernemen

24/04/2020

Veel mensen wachten met het opstarten van een eigen zaak door de huidige economische situatie. Ze stellen hun droom uit en wachten op een betere conjunctuur. Onterecht, stelt de CEO van Ondernemersschool BV, de heer Benjamin Ruyters. "Uit onderzoek blijkt dat anti-cyclisch handelen de meest succesvolle methode is om een bedrijf op te starten en te laten groeien."

In alle populaire media horen we de laatste tijd dat het crisis is, dat de conjunctuur tegen zit, dat het niet goed zou gaan met de bedrijven. En als gevolg daarvan dat mensen minder durven ondernemen en het opstarten van een eigen zaak uitstellen. De vraag die zich stelt is of dit wel het juiste moment is om te wachten met het opstarten van je eigen bedrijf. Wanneer start je op het beste moment met de uitbouw van je eigen zaak? Uit onderzoek blijkt dat anticyclisch handelen de meest succesvolle methode is om een bedrijf op te starten en te laten groeien.

Een zaak durven opstarten als het even economisch minder goed gaat geeft je een voorsprong op je concurrenten die het dan nog niet durven. Bovendien leer je kostenefficiënt ondernemen. Je zet de tering naar de nering en bespaart op alles wat mogelijk is. Je leert hard werken voor elke klant en je levert een service die andere bedrijven bijna niet kunnen evenaren. Vanaf het moment dat de conjunctuur terug aantrekt kan je elke euro winst die er bij komt onmiddellijk investeren en laten renderen. Je surft als het ware op een groei die door externe factoren wordt aangewakkerd en je roomt alle winst af.

En op het hoogtepunt van een economische herleving zal je de concurrenten die dan nog willen starten zo uit de markt kunnen prijzen. Je kan dit bijvoorbeeld doen doordat jouw investeringen al lang achter de rug zijn en je prijsverminderingen kan doorvoeren die de rest nog niet kunnen maken.

Omgekeerd, van zodra je gevestigd bent en je zit vlak voor het hoogtepunt van een conjunctuur ga je je voorbereiden op de laagconjunctuur. Je gaat reserves aanleggen zodat je een matras opbouwt voor de momenten wanneer het wat minder zal gaan. In plaats van alleen maar in groei te investeren, moet de focus ook liggen op verbetering en modernisering, en op het breed inzetbaar maken van de medewerkers. Je gaat op zoek naar kostenbesparingen en verbeteringen in de efficiëntie van je eigen zaak. Je maakt als het ware je firma sterk en je laat je niet meeslepen door de euforische berichten uit de media.

Een ondernemer met lef bereidt met andere woorden nu al de opstart van zijn of haar eigen zaak voor. Het is nu het moment om advies in te winnen en opleidingen te volgen. Wachten tot het moment dat iedereen het doet zal minder succesvol zijn dan nu al handelen. Je moet je dus nu niets aantrekken van wat er in populaire media wordt verkondigd. De kranten zijn het nieuws van gisteren.

Doe nu nieuwe ideeën op en kijk vooruit. Volg nu een cursus Starten als ondernemer die je leert hoe je je eigen zaak opstart. Je zal zien dat anti-cyclisch denken en handelen de succesformule is om je eigen zaak op te bouwen.

Onze school is dé school bij uitstek om bovenstaande zaken goed te leren begrijpen. Je krijgt bij ons les van echte ondernemers die al jarenlang hun strepen hebben verdiend binnen hun vakgebied. Naast de praktijkvaardigheden krijg je bij ons ook de mogelijkheid om ook vragen te stellen over hoe je een eigen zaak opstart, hoe je je eerste klanten vindt, welke de beste tactieken zijn om een succesvolle zaak op te bouwen. Het doet me heel veel plezier dat vele ex-cursisten van onze school na het volgen van een opleiding een succesvolle zaak starten. Dat geeft mij en al onze docenten steeds opnieuw de energie om er voluit voor te gaan.

Ik wens jullie alvast veel succes met de verdere stappen in je carrière!

Tot binnenkort tijdens één van onze opleidingen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Benjamin Ruyters
CEO van Ondernemersschool BV


relatedBlogs

Innovatief Ondernemen in Vlaanderen

The road to success: het verhaal van student Ine

Vijf stappen om je eigen zaak te starten


previousLabel

Google Ads en een internationale crisis: vriend of vijand?

nextLabel

10 conseils pour les managers en temps de crise

blogTags


OndernemenBedrijfZaakOndernemingStartenZzp'erOprichtenEigen baas

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-