De regeling rond de KMO-portefeuille verandert. Wat betekent dat voor jou?

25/11/2019 Thomas Verlinden

De KMO-portefeuille helpt kleine en middelgrote ondernemingen zich te professionaliseren. Via de maatregel krijgen werknemers subsidies om zich bij te scholen op gebieden waarin de KMO zich wil specialiseren of verbeteren. De maatregel werd in 2019 alleen al ruim 150.000 keer gebruikt door KMO’s.
 
Dankzij de KMO-portefeuille hadden KMO’s recht op tot 40 procent terugbetaling van hun bijscholing en dat met een maximum van 10.000 euro per jaar. Die maatregel wijzigt nu. Maar wat verandert er specifiek voor jou?
 
 

Heb je een kleine onderneming?

 
Kleine ondernemingen hebben tot 1 december 2019 recht op 40 procent ondersteuning van de opleidingskosten en dat met een maximum van 10.000 euro per jaar. Op 1 december wordt dat percentage teruggebracht naar 30 procent terugbetaling. Vanaf 1 januari wordt ook het maximumplafond verlaagd naar 7.500 euro per jaar.
 

Heb je een middelgrote onderneming?

 
Middelgrote ondernemingen krijgen nu nog tot 30 procent korting op hun bijscholing, met een maximum van 15.000 euro per jaar. Vanaf 1 december wordt ook dat percentage teruggebracht naar 20 procent. In 2020 halveert ook het maximumbudget naar 7.500 euro per jaar, zodat dit gelijk loopt met het budget van kleine ondernemingen.
 
 

Studeer met korting!

 
Wil jij nog altijd studeren aan verlaagd tarief? En wil je graag bijgeschoolde werknemers die jouw bedrijf naar de toekomst katapulteren? Maak dan kennis met al onze acties en opleidingen. Ontdek opleidingscheques, vroegboekkorting en natuurlijk ook de KMO-portefeuille.


relatedBlogs

Wat is een burn-out?

Goed nieuws, ook dit jaar nog nieuwe opleidingscheques!

Studeer om te slagen. 6 studietips van onze experts.


previousLabel

Anti-cyclisch ondernemen

nextLabel

Aan de slag als freelance copywriter? Volg het voorbeeld van Sarah Dierckxen!

blogTags


OpleidingschequesSchoolCursusAvondonderwijsAfstandsonderwijsBijscholingLoopbaanLoopbaanbegeleidingBijlerenKortingOpleidingschequesLoopbaanchequesOpleidingssubsidiesLoopbaansubsidieTussenkomst studerenStudiefinancieringKMO-w

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-