Maak kennis met Stefano Falco, docent Grafisch Vormgever

05/11/2019 Thomas Verlinden

Een van onze meest gegeerde opleidingen is die van Grafisch Vormgever. De afwisselende mix van Indesign, Photoshop en Illustrator houdt het boeiend, en ook het beroep van grafisch vormgever is een droom voor elke creatieve duizendpoot. De begeleiding van de docent in kwestie, Stefano Falco, wordt op veel enthousiasme onthaald. We stellen hem graag even aan je voor!

Stefano is actief als grafisch ontwerper in zijn eigen communicatie-adviesbureau ‘1Liner’ te Bree.

“Ik ben niet alleen actief als communicatie- en ontwerpfreak, maar ben ook zanger/gitarist van de allergrappiste coverband van België: De Spikes. Muziek is voor mijn creatieve geest de broodnodige energieoplader, het is mijn tankstation. In het weekend sta ik in België en Nederland op de planken en maandag sta ik dan weer met opgeladen batterijen aan de ontwerptafel.”

Naast de werkzaamheden in zijn eigen grafisch bureau, doceert Stefano ook de opleiding Grafisch Vormgever bij onze school. “Ik heb mijn jarenlange expertise in een aantal praktijkgerichte grafische cursussen gebundeld. De cursussen Indesign, Photoshop en Illustrator zijn van mijn hand. Naast het aanleren van de broodnodige programma-skills staan er ontzettend veel do’s en dont’s en praktische tips in. Je kan mijn cursussen gerust als twintig jaar priceless praktijkervaring bekijken.”

Stefano Falco

 

“Zelf doceer ik de grafische cursussen van mijn hand, maar ik begeleid ook de cursus Webdesign, die geschreven is door mijn collega.”

Stefano vindt kennis delen en met andere mensen communiceren het mooiste wat er is. Hij beschouwt doceren als tweerichtingsverkeer. “Ik leer evenveel van mijn studenten als andersom. Mijn motto is dan ook: je kan van iedereen leren en elke dag is een les. De punkrock band Limp Bizkit zong het ooit: ‘Cuz life is a lesson, you’ll learn it when you’re through’. Een leven lang leren tot het spelletje uit is… fantastisch toch? Ook de onbevangenheid van studenten en hun enthousiasme prikkelen mij enorm. Ik vind het ook een toffe gedachte dat ik mijn jarenlange ervaring kan delen met de nieuwe lichting ontwerpers. Het is mooi om te weten dat er straks nieuwe ontwerpers rondlopen die geïnspireerd zijn door mijn cursussen. Tot slot vind ik ook dat je door thuisonderwijs zelf je handen in leven kunt nemen. Iedereen kan worden wat hij/zij zelf wil. Dat is toch geweldig?”

“Ik zou mezelf als ‘vrij idealistisch in mijn doceren’ willen beschrijven. Ik probeer naast de broodnodige competenties de studenten ook integriteit mee te geven. In vormgeving dien je volgens mij – naast een probleemoplossend vermogen – ook te beschikken over persoonlijke expressie en vasthouden aan je eigen principes. Ik geloof werkelijk dat vormgeving het leven mooier kan maken. Vormgeving als tool om het publiek een spiegel voor te houden en een geweten te schoppen. Als vormgever moet je de luis in de pels durven te zijn. De economische crisis heeft ons geleerd dat winstbejag niet de juiste weg is. Creatieve denkers zijn daarom hard nodig om de problemen van vandaag het hoofd te bieden.”

Studenten die zich willen inschrijven voor een van Stefano’s cursussen, kunnen zich verwachten aan een persoonlijke mentor. “Ik zie mijzelf als een Meester, zoals ze die ook hadden in de Middeleeuwen. Je ging destijds in de leer bij een grootmeester, en na voldoende training kon je zelfstandig aan de slag. Kennis werd toen op die manier doorgegeven. Mooi toch? Verder verwacht ik natuurlijk dat studenten zich 100% inzetten. Een groot reclameman zei ooit: ‘het is 1% inspiratie en 99% transpiratie.’ Zonder hard werken kom je er namelijk niet! Het maakt dus niet uit wat je doet, zolang je het maar met overgave en passie doet.”

Wil jij ook aan de slag als Grafisch Vormgever? Schrijf je dan in voor deze boeiende opleiding en begin meteen te werken aan je nieuwe toekomst!


cpSkillsAndSkills

 • Jij maakt elke klant blij met inspirerende, creatieve en gedetailleerde concepten.
 • Jij kent de tools van Photoshop, InDesign en Illustrator als je broekzak.
 • Een banner, affiche, geboortekaartje of uitnodiging? Jij kan het allemaal!


Grafisch Vormgever Allround, aProfession

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeG2
 • 20 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • €1490

cContent

 • Module: Illustrator
 • Module: Photoshop
 • Module: InDesign
 • Module: Creatief Ontwerpen

blogAvailable


relatedBlogs

5 tips naar een eerste job!previousLabel

Human Resources: carrière met toekomst!

nextLabel

Docenten in de kijker: John Taylor en Nicole van Gerven

relatedCourses


Grafisch Vormgever Allround

studyCategories


Fotografie & Media

Computervaardigheden

Grafische Vormgeving

ICT & Webdevelopment

blogTags


Grafisch vormgeverPhotoshopIllustratorIndesignCreatief ontwerpenGroepslessenVolwassenenonderwijsGrafisch designGrafische vormgeving

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0