Talen/Europese talen

Europese talen

In Europa kom je verder wanneer je meerdere spreekt. Wil je je vlot bewegen in de transportsector of de bedrijfswereld, dan doe je er goed aan je talenkennis uit te breiden en te onderhouden. Wij bieden jou populaire en onbekendere talen aan. Zo leer jij de taal die je altijd al onder de knie wilde hebben.

Wil je je bestaande kennis van het Engels of het Nederlands perfectioneren? Of wIl je een van de prachtige Romaanse talen leren spreken? Misschien gaat je voorkeur uit naar het Duits? Of eerder een onbekendere taal, zoals Hongaars of Noors? Bij ons zit je sowieso goed! Met onze cursussen krijg je een op maat gemaakt cursuspakket, inclusief persoonlijke begeleiding van een ervaren docent.

goed voor op je CV

les van taalexperts

europa verkennen door taal

europese talen op de werkvloer

voor de taalliefhebbers

van Noors tot Spaans

voor een internationale topjob

grammatica & woordenschat

meertalig communiceren

snel een taal leren


allCoursesWithinSubtheme Europese talen

Duits Beginners, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Volg een praktijkgerichte opleiding Duits (Beginners) in jouw buurt.

Europese talen leren

Engels - Expert

Engels - Expert, cpProfessionWithFuture

Wil jij je kennis van het Engels perfectioneren tot het professionele B1 niveau?

availableVia

Europese talen leren

Engels - Gevorderden

Engels - Gevorderden, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

De cursus Engels (Gevorderden) is de snelste manier om je Engels aan te scherpen.

availableVia

Europese talen leren

Engels -Zakelijke Communicatie

Engels -Zakelijke Communicatie, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Schrijf je in voor de cursus en word veelzijdig

availableVia

Europese talen leren

Engels voor Beginners

Engels voor Beginners, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Volg de opleiding Engels en word een krak in je vak als Linguïst Engels.

availableVia

Zakelijk Frans, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Volg de opleiding Zakelijk Frans en word een krak als Franssprekend Professional.

Europese talen leren

Nederlands Zakelijk

Nederlands Zakelijk, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

De opleiding Zakelijk Nederlands leert je professioneel communiceren in het Nederlands.

availableVia


beSureOfYourFuture

Iedereen weet dat meerdere talen kunnen spreken je jobkansen verhoogt. Zo ga je aan de slag in verschillende sectoren. Vooral transport, administratie, sales, marketing, customer service en management zijn populaire vakgebieden waarbij talenkennis van groot belang is.

Sollicitanten onderschatten vaak hoe belangrijk en nuttig talen kunnen zijn in de bedrijfswereld en de transportsector. Voor bedrijven zijn werknemers die meerdere talen kunnen zeer aantrekkelijk. Zorg er dus voor dat je een uitgebreide talenkennis hebt. Een diploma van een taal bewijst dat je een extra taal beheerst en verhoogt meteen je waarde op de arbeidsmarkt. - employerSpeaks

Europese talen leren

trendsCapitalized

Een trend die de laatste jaren een opmars maakt zijn taaltandems. Dat zijn bijeenkomsten van twee of meer mensen die samenkomen om hun taal te oefenen. Zo oefen je bijvoorbeeld Frans in een echt gesprek met een moedertaalspreker terwijl je op jouw beurt je gesprekspartner helpt met hun Nederlands. Vaak worden de bijeenkomsten via een online platform georganiseerd en is er een losse sfeer. Je leert nieuwe mensen kennen en kan connecties maken voor je carrière. Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van hun smartphones om een taal te leren. Mobiele apps zorgen ervoor dat je eender waar je bent toegang hebt tot oefeningen om je talenkennis bij te schaven. De meeste mensen hebben hun smartphone altijd bij de hand, wat het makkelijk maakt om tussendoor even naar je online cursus te kijken en je taal te trainen. Video is een geliefd medium voor studenten en leraars, vooral voor de jongeren onder ons. Ook om een taal te leren is het handig. Via interactieve videos kunnen studenten actief meedoen en een nieuwe taal leren op een leuke manier. Een voordeel van video over geschreven boeken of cursussen is dat je meteen hoort hoe de taal uitgesproken wordt.

Europese talen, hundredPercentOfTheTime

Het groeitempo van de taalsector in Europa ligt volgens de prognose boven de 10% per jaar. Taal is en blijft ontzettend belangrijk en is voortdurend in ontwikkeling. Ook de economie en onze arbeidsmarkt blijft evolueren richting een eengemaakte internationale sector. Spreek 's morgens met jouw Aziatische zakenpartners en 's avonds met Amerikaanse klanten. Talenkennis is dus van ontzettend belang voor wie wilt doorstoten op de arbeidsmarkt. Daarnaast zien we een positieve evolutie op vlak van talen leren. Zo zijn er meer en meer apps die jouw tijdens je taalstudie ondersteunen. Denk hierbij maar aan onze eigen eCampus-app, waarmee je overal en wanneer je maar wilt studeert. Leer een extra taal en verzeker jouw plaatsje op de arbeidsmarkt in eender welke sector!

Ik volgde eerst een cursus Frans voor Gevorderden, om mijn kennis van het Frans op te frissen. Die cursus was zo leuk en het hielp mijn carrière duidelijk vooruit, doordat ik veel effectiever kon communiceren met Franstalige collega´s en klanten. Doordat de cursus Frans zo goed was meegevallen, besloot ik nu ook een cursus Duits te volgen. Zo houd ik mijn talenkennis op peil en blijf ik me actief bijscholen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Medewerker Belenus

Taalcursussen zijn tegenwoordig erg populair, en dat is meer dan logisch. Het is enerzijds leuk om een extra taal te spreken, maar anderzijds levert het ook heel wat op. Meertalig zijn is in de bedrijfswereld het equivalent van gegarandeerde werkzekerheid. Zo spreek je zonder enige schroom met buitenlandse zakenpartners en sluit je internationale deals. Begin vandaag nog aan een talencursus en geef je carrière een stevige boost!

niceToKnowHeader

  • Er worden meer dan 200 talen gesproken doorheen Europa. Daarvan zijn er 24 officiële talen van de Europese Unie.
  • De drie meestgesproken talen in Europa zijn Engels, Duits en Spaans.
  • Europa is vernoemd naar de Fenicische prinses Europa uit de Griekse mythologie.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-